Ukratko o školi – Zašto smo drugačiji

Studio za učenje stranih jezika LIBER osnovan je u martu 2006. godine. Osnovu škole činili su, i dalje je čine, profesori sa dugogodišnjim iskustvom u predavanju stranih jezika.


učenje stranih jezika uz kafu

Naša škola stranih jezika nastala je u želji da poboljšamo uslove nastave u odnosu na neke druge škole stranih jezika sa kojima smo sarađivali. Primetili smo da mnoge ustanove ovog tipa ne nude dobre uslove za rad kao što su komforne učionice, kvalitetni udžbenici, sredstva za multimedijalnu nastavu (video, auditivna i kompjuterska sredstva, audio diskovi), dodatni materijali za polaznike, radne sveske za domaće zadatke, frazeološki priručnici…

Mi smo se trudimo da u svoju nastavu stranih jezika uključimo sve potrebne vidove multimedijalne nastave i da svojim polaznicima ne uskratimo one pogodnosti modernog učenja koji se podrazumevaju svuda u svetu.


 

Evo zašto smo drugačiji:

  • Atmosfera za učenje mora biti prijatna. Mi dajemo sve od sebe da svakom polazniku pružimo posebnu pažnju. Sve naše učenike poznajemo dobro, imamo uvid u njihove pojedinačne potrebe i svakome pristupamo kao individui. Na taj način, naši đaci osećaju se kao kod kuće.

  • Naše prostorije su prave učionice. Svim polaznicima se ovakav ambijent veoma dopada jer nisu skučeni.

  • U učionicama postoje CD plejeri, kompjuteri, televizori.

  • Budući polaznici često su pod stresom od ponovnog sedanja u klupe. Svi naši predavači su prijatni, stručni mladi ljudi, veoma posvećeni svom poslu, a to znači da polaznicima nude maksimum u učenju stranog jezika i u vrlo kratkom roku uspevaju da sve učenike opuste i omoguće im da što pre progovore na stranom jeziku. Još jedna važna činjenica – naš tim predavača je skoro nepromenjen već nekoliko godina, što znači da kod nas nema iznenadnog menjanja profesora na pola kursa.

  • Udžbenik je jedan od najbitnijih delova nastave stranog jezika. Da bismo učenje stranih jezika učinili dostupnim svakome, pored niskih cena, uključili smo i udžbenik i audio zapise koji prate kurs. Na taj način svaki polaznik ima mogućnost da samostalno primeni naučeno znanje u pisanom obliku kao i da preslušava lekcije koje su obrađene na časovima i tako dobije dodatnu auditivnu vežbu.

  • U prilog svemu gore navedenom ide i činjenica da ogroman broj naših polaznika odlučuje da posle završenog jednog kursa stranog jezika nastavi i drugi nivo, a velika većina njih pohađa više nivoa uzastopce i zadržava se u našoj školi po dve ili tri godine.