Ruski jezik

Ruski jezik ponovo u modi

 

Konačno je kucnuo čas i da ruski jezik dobije zasluženo mesto u porodici najvećih svetskih jezika.

Posle mnogo godina zapostavljanja i odbacivanja sve više ljudi uviđa da im je kurs ruskog jezika prosto neophodan. Ruskim jezikom se pored oko 145 miliona stanovnika Rusije sasvim dobro služe i Ukrajinci i svi narodi bivšeg SSSR. Ruski jezik je sve više popularan i u Zapadnoj Evropi i SAD-u.

Bilo da Vam je potreban u poslovnoj komunikaciji, ili prosto želite da prebogatu rusku kulturu upoznate na pravi način, učenje ruskog jezika će Vam predstavljati pravo zadovoljstvo.

Mnogi će se tokom kursa osloboditi odbojnosti prema onom ruskom, koji su nekada učili u školi.

Nivoi znanja ruskog jezika

A1 – Начальный уровень Početni nivo
A2 – Базовый уровень Predsrednji nivo
B1 – Средний уровень Srednji nivo
B2 – Высший уровень Viši nivo
C1 – Продвинутый уровень Napredni nivo

Za ruski jezik u ponudi su:

Za detaljnije informacije o cenama pogledajte naš Cenovnik.


Testiranje i programi koje koristimo

  • Test za utvrđivanje nivoa znanja može se uraditi u našoj školi. Za to je potrebno najaviti se jedan dan unapred.
  • U nastavi trenutno koristimo program Жили-Были (изд. Златоуст, Спб.) za početni (A1) i predsrednji nivo (A2), udžbenik Русский язык: 5 элементов istog izdavača za viši nivo B1, i  Окно в Россию za nivoe B2 i C1 – viši i napredni kurs.
  • Po završetku svakog nivoa polaže se test za potvrđivanje znanja jezika posle kog polaznici dobijaju diplomu na ruskom i srpskom jeziku. Naši kursevi mogu dobro poslužiti i kao priprema za polaganje testa u Ruskom domu.

Ostalo iz naše ponude

Individualni i poluindividualni časovi ruskog organizuju se po našim nastavnim programima ili prema specijalnim potrebama polaznika (konverzacija, priprema za intervju, polaganje ispita i sl.).  Ovakav vid nastave podrazumeva rad profesora sa jednim, odnosno 2 učenika, a može biti interesantan đacima i studentima za, recimo, popravljanje ocene iz ruskog u školi, dobijanje bolje ocene na ispitu i sl.

Добро пожаловать!