Nemački jezik

Nemački – novi lider u svetu biznisa?

 

Interesovanje za kurs nemačkog jezika rapidno raste iz godine u godinu. Uzrok tome je povećan obim saradnje sa firmama iz Nemačke, Austrije i Švajcarske. Primetan je i masovni odlazak medicinskih radnika u potrazi za boljim uslovima… Takođe, uvek ima i entuzijasta koji nemački jezik uče iz čistog zadovoljstva. Ukoliko Vam je kurs nemačkog potreban iz bilo kog razloga, škola stranih jezika LIBER se trudi da pruži kvalitetnu nastavu uz pristupačne cene.

Nivoi znanja nemačkog jezika

Kurs nemačkog podeljen je na 4 osnovna nivoa: A1, A2, B1 i B2, a postoji i opcioni B1+ nivo.

A1 – Grundstufe Početni nivo
A2 – Mittestufe) Srednji nivo
B1 – Oberstufe Viši nivo
B1+ – Oberstufe + Viši plus nivo (opciono i po potrebi)
B2   Napredni nivo

Testiranje i programi koje koristimo

  • Test za utvrđivanje nivoa znanja može se uraditi online na sajtu izdavača knjiga koje koristimo u nastavi.
  • Časovi su obično 2 ili više puta nedeljno. Kurs nemačkog najčešće traje 3-5 meseci ceo nivo, tačnije 40 dvočasa.
  • Grupe se formiraju od polaznika sa približno jednakim nivoom znanja jezika i sastavljene su od 4-10 polaznika, što je optimalan broj za uspešno vođenje nastave.
  • U toku kursa nemačkog akcenat je podjednako usmeren kako na gramatiku nemačkog jezika, tako i na realnu komunikaciju, što je i osnovni cilj kursa.
  • U nastavi koristimo popularne i dobro osmišljene programe Schritte, Berliner Platz, i Em Neu, bogate savremenom tematikom i tekstovima.

Sertifikati

Po završenom kursu polaže se test nemačkog na osnovu kojeg izdajemo sertifikat na srpskom i nemačkom jeziku. Kurs Vas može pripremiti i za polaganje nekih ispita na Goethe Institutu u Beogradu.

Ostalo u našoj ponudi

  • Cena kursa nemačkog  je 3.200 – 4.000 din. mesečno (za 8 dvočasa).Za detalje pogledajte pravilnik škole.
  • Pored tečajeva u ponudi su i individualni i poluindividualni časovi nemačkog po našim nastavnim programima ili prema Vašim specijalnim potrebama (konverzacija, priprema za intervju, polaganje ispita i sl.). Kod ovakvih časova sami određujete način i dinamiku nastave, a cena je često niža od cene privatnih časova preko oglasa. Na kraju nivoa po želji polažete ispit i dobijate diplomu.
  • Škola radi i tokom leta, kada se možete opredeliti za intenzivne letnje kurseve u trajanju od 2-3 meseca ili za klasičan tempo nastave od 2 puta nedeljno po 90 min.