Ruski jezik

Ruski jezik ponovo i modi

Konačno je kucnuo čas i da ruski jezik dobije zasluženo mesto u porodici najvećih svetskih jezika.

Kurs ruskog. Učite ruski sa zadovoljstvom u školi stranih jezika Liber.

Posle mnogo godina zapostavljanja i odbacivanja sve više ljudi uviđa da im je kurs ruskog jezika prosto neophodan.

Ruskim jezikom se pored oko 145 miliona stanovnika Rusije sasvim dobro služe i Ukrajinci i svi narodi bivšeg SSSR. Ruski jezik je sve više popularan i u Zapadnoj Evropi i SAD-u.

Bilo da Vam je potreban u poslovnoj komunikaciji, ili prosto želite da prebogatu rusku kulturu upoznate na pravi način, učenje ruskog jezika će Vam predstavljati pravo zadovoljstvo. Mnogi će se tokom kursa osloboditi odbojnosti prema onom ruskom, koji su nekada učili u školi.

Nivoi znanja ruskog jezika

Kurs ruskog podeljen je na 4 osnovna nivoa, od početnog do naprednog.

Cena za standardni kurs ruskog je 3.000 – 3.600 din. (za 8 dvočasa). Za detalje pogledajte pravilnik škole.


     A1/A2   –    Početni 1 i 2 (начальный)


     A2/B1   –   Srednji 1 i 2 (средний)


     B2   –   Viši 1 i 2 (высший)


     C1   –   Napredni 1 i 2 (продвинутый)


Testiranje i programi koje koristimo

Test za utvrđivanje nivoa znanja može se uraditi u našoj školi. Za to je potrebno najaviti se jedan dan unapred.

U nastavi trenutno koristimo program Жили-Были (изд. Златоуст, Спб.) za početni (A1) i predsrednji nivo (A2), udžbenik Русский язык: 5 элементов istog izdavača za viši nivo B1, i  Окно в Россию za nivoe B2 i C1 – viši i napredni kurs.

Po završetku svakog nivoa polaže se test za potvrđivanje znanja jezika posle kog polaznici dobijaju diplomu na ruskom i srpskom jeziku. Naši kursevi mogu dobro poslužiti i kao priprema za polaganje testa u Ruskom domu.

Ostalo iz naše ponude

Pored standardnih kurseva tempom od 2x nedeljno, u ponudi su i intenzivni letnji kursevi koji traju mesec dana uz nastavu svakog radnog dana (5x nedeljno), ili mesec ipo dana tempom od 3x nedeljno. Škola radi i tokom leta, kao i tokom zimskog raspusta.

Individualni i poluindividualni časovi ruskog organizuju se po našim nastavnim programima ili prema specijalnim potrebama polaznika (konverzacija, priprema za intervju, polaganje ispita i sl.).  Ovakav vid nastave podrazumeva rad profesora sa jednim, odnosno 2 učenika, a može biti interesantan đacima i studentima za, recimo, popravljanje ocene iz ruskog u školi, dobijanje bolje ocene na ispitu i sl.

Kursevi i časovi ruskog održavaju se na Novom Beogradu. u prostranim, pravim školskim učionicama.

Добро пожаловать!